9 iul. 2010

Informare FSLI

În data de 8.07.2010, la sediul M.E.C.T.S. a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, care a avut pe ordinea de zi următoarele:
1. Proiectul de ordin de ministru cu privire la aprobarea programelor şcolare pentru cultura de specialitate, pregătire practică săptămânală şi pregătire practică comasată pentru clasa a X-a, ciclul inferior al învăţământului liceal, filiera tehnologică – domeniile de pregătire generală;
2. Diverse.
La primul punct aflat pe ordinea de zi, federaţia noastră a avut două observaţii şi anume:
- insuficienţa numărului de ore de practică;
- necesitatea corelării numărului de ore de practică cu planul-cadru.
La punctul „Diverse”, reprezentanţii ministerului au propus introducerea a două subiecte şi anume:
- modificarea fişei de evaluare pentru directorii palatelor şi cluburilor copiilor;
- proiect de ordin de ministru pentru modificarea calendarului examenului de titularizare.
F.S.L.I. a propus amânarea discutării fişei de evaluare, argumentând că nu este o urgenţă modificarea acesteia şi că fişele de evaluare pentru alţi directori/ inspectori nu au fost modificate, propunere neacceptată. În aceste condiţii, reprezentanţii FSLI s-au abţinut.
În ceea ce priveşte modificarea calendarului de titularizare, s-a propus decalarea termenelor de evaluare şi afişare a rezultatelor examenului, acest lucru datorându-se faptului că s-a propus evaluarea lucrărilor candidaţilor în centre de evaluare, pe discipline. Întrucât nu se modificau datele de susţinere a examenelor şi candidaţii nu erau afectaţi, reprezentanţii noştri au votat pentru.


DEPARTAMENT COMUNICARE

Bucureşti,
8.07.2010

Niciun comentariu: