10 dec. 2014

INFORMARE FSLI

 
Astăzi, 9.12.2014, a avut loc, la Palatul Victoria, o videoconferință la care au participat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Educației, Remus Pricopie, președinții celor două federații sindicale din învățământul preuniversitar, Simion Hancescu și Marius Nistor, prefecții, inspectorii școlari județeni, directorii trezoreriilor județene și liderii sindicatelor afiliate.
Această videoconferință s-a desfășurat în urma unei discuții avute vineri, 5.12.201, între președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu și ministrul Educației, Remus Pricopie.
Plecând de la prevederile OUG 74/2014 privind rectificarea bugetară, Liviu Dragnea a anunțat calendarul pe care trebuie să îl urmeze autoritățile locale, astfel încât, până pe data de 19 decembrie anul curent, cei îndreptățiți să își primească salariile aferente lunii noiembrie 2014, sumele restante din sentințele judecătorești pentru 2014 și un procent semnificativ din banii cuveniți pentru sentințe, care urmau să se dea în anul 2015.
Conform calendarului anunțat, prefecții vor convoca, miercuri 10 decembrie, toți primarii, pentru a discuta despre rectificarea
bugetară pe care ar trebui să o opereze consiliile locale în perioada următoare.
Sumele neacordate acum, în luna decembrie, pentru sentințele judecătorești care urmau să se plătească în anul 2015, vor fi alocate în lunile ianuarie sau februarie anul viitor, potrivit afirmațiilor făcute de Remus Pricopie, după videoconferință.
De asemenea, precizăm că luni, 8.12.2014, Ministerul Finanțelor Publice a dat ordinul pentru modificarea plafonului de salarii, fiind înaintat către trezoreriile județene.
 
Departamentul comunicare – Geanina Sandu – 0745.75.21.22
București - 9.12.2014

Niciun comentariu: