21 mai 2015

FSLI cere MECS să organizeze și concursurile de directori la fel de transparent ca pe cele de inspectori școlari generali

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere Ministerului Educației și Cercetării Științifice să păstreze tonul de imparțialitate aplicat în organizarea concursului pentru funcțiile de inspectori generali și inspectori general adjuncți și la concursul pentru funcțiile de inspectori de specialitate și la cel pentru funcțiile de directori ai unităților de învățământ.
 
”Observatorii din partea sindicatelor prezenți la concursurile pentru funcțiile de inspectori generali, inspectori generali adjuncți și directori CCD le-au apreciat ca fiind corecte. Faptul că au promovat concursul profesori cu afinități sau cu susțineri politice diferite demonstrează că a fost o totală imparțialitate și transparență și că a contat modul cum s-au pregătit pentru acest examen. Procentul celor care au luat concursul este unul mic, dar pentru asta vina nu este a Ministerului Educației, ea trebuie căutată în altă parte. Metodologia de concurs a fost aceeași și pentru cei care l-au promovat și pentru cei care l-au picat. Ea a fost elaborată în anul 2011, în baza Legii educației naționale nr.1, care a fost adoptată prin angajarea răspunderii în Parlament de către P.D.L., lege care este încă în vigoare”, a precizat președintele FSLI, Simion Hancescu.
 
Pentru a elimina complet intervenția politicului și la nivel teritorial, este nevoie să fie modificată urgent metodologia pentru ocuparea funcțiilor de conducere de la nivelul unităților de învățământ. Singurele criterii care ar trebui să conteze și la nivel de școală ar trebui să fie calitățile profesionale și morale, nu susținerea unui partid sau a unui primar.
”Până la toamnă, când începe concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori pentru unitățile de învățământ, trebuie să fie schimbată metodologia. Componența comisiilor de concurs trebuie gândită astfel încât vocea școlii să primeze, nu cea a partidelor sau a altora interesați”, a adăugat președintele FSLI.
 
București – 19 mai 2015
Departamentul Comunicare – Geanina Sandu – 0745.75.21.22

Niciun comentariu: