9 feb. 2010

Educatorii şi învăţătorii vor fi încadraţi şi remuneraţi ca absolvenţi de studii superioare

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a luat act de prevederile Legii 387/2009 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2009 pentru modificarea şi completarea Legii Învăţământului nr. 84/1995 şi a Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic şi a emis ordinul de aplicare a legii.

Mai exact, ordinul se referă la aprobarea specializărilor universitare care conferă dreptul absolvenţilor de licee pedagogice să ocupe funcţii didactice de profesor în învăţământul preşcolar şi primar.
Practic, prin acest ordin, educatorii şi învăţătorii din învăţământul primar şi preşcolar vor beneficia de o majorare salarială, în medie, între 13-14%. Din punct de vedere bugetar este un efort bugetar de circa 80 milioane lei, bani care vor fi acordaţi, retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2010. Acest ordin vine să clarifice modul în care se realizează salarizarea", a declarat Cătălin Baba, Secretar de stat în cadrul MECTS, după şedinţa Comisiei de Dialog Social desfăşurată azi, 9 februarie, la sediul ministerului.
De prevederile acestui ordin beneficiază 30.000 de educatori şi învăţători care şi-au completat studiile liceale, finalizând ciclul de licenţă (Bologna 1).

Sursa:

Niciun comentariu: