24 oct. 2013

Comunicat S.L.I.P.C. - FORME DE PROTEST


În data de 21.10.2013 la sediul S.L.I.P.C. a avut loc instruirea cu liderii de sindicat din unităţile de învăţământ, unde s-a adus la cunoştinţă care vor fi formele de protest la care vom accede începând de săptămâna viitoare. Aceste acţiuni s-au decis la Colegiul liderilor din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, întrunit în ziua de 16.10.2013, la Bucureşti, urmare a propunerilor trimise de la sindicatele afiliate.
Calendarul cuprinde următoarele forme de protest :
·        luni 28.10.2013 orele 11-13; marţi 29.10.2013 orele 10-12, miercuri 30.10.2013 orele 10-12, pichetarea în faţa sediului Guvernului României;
·         concomitent se va face  pichetarea sediului U.S.L, între orele 11-13.
La aceste acţiuni vor participa membri de sindicat din Bucureşti şi judeţele  învecinate capitalei.
·        în toate judeţele ţării membre ale F.S.L.I, în zilele de luni, 28.10.2013, marţi, 29.10.2013,  miercuri, 30.10.2013, în toate  unităţile de învăţământ, între orele 11-13 se va desfăşura GREVA DE AVERTISMENT. Pe toată perioada desfăşurării acesteia membri de sindicat vor purta în piept sigla S.L.I.P.C.
·        miercuri, 6.11.2013, la Bucureşti va avea loc un miting de protest, urmat de un marş.


Preşedinte S.L.I.P.C.: prof. Cojocaru Lucia-Maria
Vicepreşedinţi: prof. Temian Vioara
                                                prof. Tarţa Grigore

Un comentariu:

ANa spunea...

Stimata doamna Cojocaru, am citti mai multe materiale in care se afirma ca sunteti un opozant al marii comasari din 2010. AM o mare rugaminte la dumneavoastra: imi puteti trimite si mie, pe e-mail metodologia in baza careia s-au facut titularizarile profesorilor proveniti din scolile aflate in curs de desfiintare, pe posturile altora? Ma intreb si acuma de ce nu s-a respectat atunci legea si calendarul miscarii personalului didactic, si sa fie intai facuta restrangerea activitatii in scolile aflate sub efectiv si abia pe urma sa se faca asa-zisele comasari, prin care unii au FURAT din normele profesorilor titulari existenti la acea data, in scolile care i-au luat sub umbrela. Ba ulterior s-au obraznicit si au cerut numai ore de predare-invatare, ceea ce a fortat mana directorilor sa introduca in normele titularilor de drept a mai multor ore de optional. Ar fi foarte bine daca s-ar cere intai constituirea normelor pentru cei care au fost titulari pe norma intreaga, atunci in 2010, si apoi sa se vada cum se poate completa norma celor veniti, prin comasare, pe fractiuni de catedra. Revin cu rugamintea de a-mi da si mie materialele care se refera la comasarea aceea ilegala. Va multumesc anticipat.
Adresa mea de e-mail: coldaana@gmail.com