21 oct. 2013

Învăţătorii/profesorii pentru învăţământul primar au dreptul la plata orelor de educaţie fizică efectuate în plus faţă de norma didactică


Într-o speţă dedusă judecăţii, Tribunalul Constanţa a stabilit miercuri, 16.10.2013, că unitatea de învăţământ este obligată să plătească învăţătorilor/institutorilor/profesorilor pentru învăţământul primar orele de educaţie fizică efectuate în plus faţă de norma didactică de predare, în situaţia în care predarea acestor ore nu este asigurată de profesori cu studii superioare de specialitate. 

Detalii:

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce avem de făcut in acest sens?Cui adresam cererea de plata cu ora,scolii sau Isj-ului?

Vioara Temian spunea...

Pentru ca sa va plateasca de acum inainte, scolii. Daca ati mai facut ore de educatie fizica fara sa fiti remunerata, asta de la intrare in vigoare a Contractului Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Invatamant, din noiembrie 2012, va adresati noua, SLIPC-ului pentru ca sa va spunem ce acte trebuie sa aduceti pentru actiune in instanta. Deja suntem in faza adunarii de date pentru a depune dosarul la tsibunal. Trebuie sa va grabiti, daca sunteti membru de sindicat.