2 mar. 2017

Contractul colectiv de muncă 2017-2018


- publicat in Monitorul Oficial Partea a V-a nr. 1 din 28.02.2017


Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar are ca scop stabilirea, în condițiile legii, a drepturilor şi obligaţiilor reciproce ale angajatorului şi salariaţilor membri de sindicat, precum şi condiţiile specifice de muncă şi urmăreşte promovarea şi garantarea unor relaţii de muncă echitabile, de natură să asigure protecţia socială a salariaţilor.
În ceea ce priveşte condiţiile specifice de muncă, determinate conform legii, drepturile şi obligaţiile părţilor se vor stabili prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare şi al celorlalte unități și instituţii subordonate, avându-se în vedere prevederile acestui contract colectiv de muncă. Angajatorul are toate drepturile şi obligaţiile care decurg din legislaţia în vigoare şi din contractul colectiv de muncă.
Documentul este semnat de Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ: Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ și Federaţia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Sursa: 
http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=OC4wMjI0MTAwNjgyNTQ5RSsyOA%3D%3D 

http://www.edu.ro/contractul-colectiv-de-munc%C4%83-unic-la-nivel-de-sector-de-activitate-%C3%AEnv%C4%83%C5%A3%C4%83m%C3%A2nt-preuniversitar-pentru 

Niciun comentariu: