1 feb. 2010

Comunicatul FSLI urmare a raspunsului Avocatului Poporului

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă nemulţumirea faţă de răspunsul primit de la Avocatul Poporului la petiţia prin care am solicitat să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor O.U.G. 114/2009 conform cărora, începând cu data de 1 septmbrie 2010 se reduc 15000 de posturi în învăţământ. Suntem surprinşi de acest răspuns având în vedere că elaborarea acestei ordonanţe s-a făcut cu încălcarea normelor procedurale legale referitoare la obligativitatea consultării partenerilor de dialog social atunci când se emit astfel de acte normative” a declarat preşedintele F.S.L.I, Aurel CORNEA.
În răspunsul său, Avocatul Poporului apreciază că nu există temeiuri care să justifice sesizarea C.C.R. pe această speţă şi că acestă problemă poate fi rezolvată de către Parlamentul României, în momentul în care O.U.G. 114/2009 va fi pusă în dezbaterea acestuia.

Bucureşti, DEPARTAMENTUL COMUNICARE
01.02.2010

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si noi, parintii elevilor suntem alaturi de D-voastra.
Ce masuri putem lua in calitate de parinti?

Anonim spunea...

Este o mare nedreptate ce ni se face noua Invatamantului. Traim niste momente unice privind incalcarea prevederilor legale in ceea ce priveste consultarea partenerilor de dialog social atunci cand se emit acte normative. De cand actele normative "desfiinteaza legi organice"?

Anonim spunea...

Multumim pentru sustinere din partea parintilor,puteti in cadrul Asociatiei Nationale a Parintilor sa inaintati un protest MECTS iar in actiunile noastre de protest sa fiti alaturi de noi. Inca nu am renuntat la lupta sindicala chiar daca unii asa ar vrea!