2 iun. 2010

APEL CĂTRE SALARIAŢII DIN EDUCAŢIE

NU VĂ AMANETAŢI ZIUA DE MÂINE!
ÎN FAŢA UNUI GUVERN INCOMPETENT ŞI TUPEIST, SINGURA SOLUŢIE ESTE CONTINUAREA ACŢIUNILOR DE PROTEST!

Dragi colegi!
Sunteți conștienți că, pas cu pas, zi cu zi, cu toții ne îndreptăm către prăpastie!
Într-o manieră absolut stranie, același guvern, care în urmă cu șase luni ne anunța că am ieșit din criză, ne comunică acum CĂ O DUCEM RĂU ȘI VA FI ȘI MAI RĂU!
Da, așa este, pentru că ducem povara uriașă a douăzeci de ani de greșeli de guvernare, de corupție, de promisiuni electorale și de ”minciuni prin omisiune”. Iar acum, guvernanții au tupeul să ne spună că tăierea pensiilor și a salariilor este singura soluție care ne poate salva de la faliment… Și că, în înalta lor înțelepciune, au ales răul cel mai mic – deoarece exista și varianta creșterii taxelor, care, în opinia lor, ne-ar fi prăbușit mult mai repede!
Fără să-și recunoască, nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, incompetența! Fără să-și recunoască abuzurile! Fără să-și recunoască dorința permanentă de căpătuială, care a dus la plasarea în posturi bine remunerate a clientelei politice care a cotizat în campania electorală și care trebuie răsplătită pentru sprijinul dat atunci!
Este evident că actuala putere politică nu are soluții. Este evident că se guvernează experimental, că nu știe stânga ce face dreapta, că toți decidenții de la Palatul Victoria sunt depășiți de situație!
Suntem la limita suportabilității! Și ca în orice situație limită, trebuie să strângem rândurile, indiferent de presiunile care se fac permanent asupra voastră. Continuarea acțiunilor de protest, inclusiv a grevei generale, este singura modalitate de a forța actuala putere să renunțe la măsurile aberante de limitare a resurselor financiare ale bugetarilor și pensionarilor!
Adevărat este și faptul că avem nevoie de curaj – curaj pentru a spune: PÂNĂ AICI!!! Curaj pentru a trece peste amenințări și presiuni! Curaj pentru a reacționa, chiar atunci când în jurul nostru se spune: DEGEABA, EI FAC TOT CEEA CE VOR!
Salariaţii din învăţământ au hotărât să protesteze, pentru ca generaţiile viitoare (copiii, elevii şi studenţii de astăzi) să nu ne reproşeze vreodată că nu au luat atitudine împotriva unor măsuri abuzive, dezastruoase, pentru întregul sistem de învăţământ, inclusiv a acţiunilor de intimidare, întreprinse de ministrul Daniel Funeriu şi din dispoziţia acestuia. Nu putem ignora cea mai aberantă Lege a educaţiei – Legea Funeriu – care aruncă în haos, pentru mulţi ani de aici înainte, învăţământul românesc. Ce fel de lecţie de demnitate, moralitate, solidaritate şi etică le dăm noi, dascălii lor, dacă rămânem doar simpli spectatori a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi acceptăm, necondiţionat, statutul de victimă a unei guvernări iresponsabile?
Dacă nu vom continua acum, actualul guvern își va angaja răspunderea în fața Parlamentului, iar incompetența va primi, astfel, girul iresponsabilității! Boc și ai lui vor continua să găsească noi vinovați, oricine altcineva, mai puțin ei. Vor continua să ceară restrângerea cheltuielilor și solidaritate în fața crizei, uitând că robinetele bugetului de stat s-au scurs tot în buzunarele lor și ale celor care s-au perindat la guvernare în mandatele anterioare! Vor continua să ne amenințe cu măsuri suplimentare de austeritate, fără să-și asume nicio obligație de a explica ce au făcut, în ultimii doi, cinci, zece sau douăzeci de ani, cu banul public.
Este adevărat că nu greva generală va soluționa criza economică; dar ea este SINGURUL semnal de care politicienii vor fi obligați să țină seama. Dacă noi renunțăm acum, ei vor câștiga. Ei, cei care au căpușat statul român și vor face și în continuare același lucru. Ei, cei care cred că suntem doar masă de manevră electorală. Ei, cei care cred că li se cuvine orice. Ei, cei care cred că au dreptul să decidă cine, cum și cât să trăiască în România anului 2010!
Să nu fim complici genocidului care ni se pregăteşte!
DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND?
Preşedinte F.S.L.I Preşedinte F.S.I. „SPIRU HARET”
Aurel CORNEA Gheorghe ISVORANU
Preşedinte F.E.N. Preşedinte F.N.S. „ALMA MATER”
Constantin CIOSU Anton HADĂR

Niciun comentariu: