18 nov. 2010

Interesele de grup ale actualei Puteri sunt mai presus de lege!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este revoltată de intenţia Guvernului Boc de a promova Legea Educaţiei Naţionale, prin angajarea răspunderii, după ce Curtea Constituţională a decis că această procedură este neconstituţională. Prin intenţia exprimată, primul ministru al României, Emil Boc, demonstrează, încă o dată, că pentru Executiv interesele de grup din interiorul coaliţiei de guvernământ sunt mai presus de lege.
Reamintim primului ministru şi ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, că Legea Educaţiei Naţionale este o lege extrem de importantă pentru viitorul României, care produce efecte pe termen lung, atât pentru elevi şi părinţi, cât şi pentru angajaţii din sistem. Tocmai de aceea F.S.L.I. îi cere actualei Puteri să nu îşi bată joc de educaţia României şi să accepte ca L.E.N. să fie adoptată după ce va fi dezbătută şi în Senatul României.
Guvernul Boc demonstrează, prin atitudinea sa, că în România se încalcă principiul constituţional al separării puterilor în stat, ceea ce ne determină să afirmăm că ne îndreptăm către un regim dictatorial. Totodată, F.S.L.I. consideră că garantul respectării legilor, reprezentat de Curtea Constituţională, a devenit o instituţie inutilă, în condiţiile în care deciziile sale nu sunt respectate nici de actualul guvern şi nici de preşedintele Traian Băsescu.


Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.
Marilena Gheorghiţă, Departament Comunicare F.S.L.I.
Sursa: www.fsli.ro

Niciun comentariu: