5 ian. 2011

Declaratiile lui Traian Basescu, nedemne de un sef de stat

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, prin care acuză liderii sindicali din învăţământ de dezinformare în ceea ce priveşte reformarea educaţiei prin Legea Educaţiei Naţionale, o mincună grosolană şi o diversiune, care fac parte dintr-un şir de atacuri menite doar să decredibilizeze sindicatele în faţa opiniei publice.

„Înainte de a face aceste declaraţii, preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să citească Strategia F.S.L.I. din anul 2002, care are ca obiectiv principal, reformarea sistemului de învăţământ. Strategia a fost prezentată şi celor cinci miniştrii ai Educaţiei din timpul mandatului lui Traian Băsescu, din care trei au fost de la P.D.L., dar nu a prezentat interes pentru aceştia. Din păcate, nu am reuşit să găsim în preşedintele României un partener interesat să contribuie la demararea unei reforme realiste a sistemului de educaţie, nici în urma semnării Pactului Naţional pentru Educaţie.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este de acord că învăţământul are nevoie de o nouă lege a educaţiei, dar nu adoptată prin angajarea răspunderii guvernamentale, aşa cum s-a întâmplat, doar pentru a satisface anumite interese politice” a declarat Simion Hancescu, preşedintele F.S.L.I.

Traian Băsescu şi Guvernul Boc trebuie să aibă capacitatea să înţeleagă că înfăptuirea reformei în educaţie depinde de îndeplinirea a două condiţii esenţiale: creşterea fondurilor pentru acest domeniu şi o resursă umană motivată. Dar, aşa cum se prefigurează, acestea nu sunt luate în calcul pentru perioada următoare.

Pentru că LEN conţine anumite prevederi nereformatore, contestate atât de salariaţii din învăţământ, de reprezentanţii părinţilor, cât şi de Opoziţie, este foarte probabil ca această lege să aibă o viaţă scurtă, ceea ce este regretabil.

Contact:

Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I., 0722.779.716

Marilena Gheorghiţă, Departament Comunicare, 0728.999.847

Niciun comentariu: