22 iun. 2012

Hâncescu (FSLI): Aşteptăm ca viitorul ministru al Educaţiei să lupte pentru un procent de 6% din PIB destinat învăţământului


       Sindicatele asteapta de la viitorul ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sa sustina modificarea Legii Educatiei Nationale, in sensul eliminarii tuturor disfunctionalitatilor care s-au manifestat in sistem pe parcursul a peste un an si jumatate de aplicare efectiva, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), scrie Agerpres.

      "Pe langa modificarea Legii Educatiei Nationale, dorim ca viitorul ministru sa 'lupte' pentru a asigura, prin Legea Bugetului de stat pe anul 2013, un procent de 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru finantarea invatamantului. Nu in ultimul rand, speram ca domnul ministru sa promoveze un dialog dialog social real, care a lipsit cu desavarsire in mandatele ministrilor Daniel Petru Funeriu si Catalin Ovidiu Baba", a afirmat Simion Hancescu.
          Potrivit liderului FSLI, noul ministru va trebui sa demareze, de urgenta, reforma curriculara, prioritatea zero fiind modificarea programelor scolare. Totodata, se impune continuarea operatiunii de audit, pentru a se afla modul cum au fost cheltuiti banii in ultimii ani, mai ales cei de la investitii.
         Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, afirma, intr-un interviu acordat Agentiei Nationale de Presa AGERPRES, ca sistemul educational romanesc se confrunta, in prezent, cu patru probleme importante, printre care permanenta subfinantare, modificarea nivelurilor de invatamant, ponderea insuficienta a personalului didactic in actuala componenta a Consiliului de administratie, precum si suspendarea ocuparii prin concurs a posturilor vacante din institutiile si autoritatile publice, inclusiv din institutiile de invatamant.
         Simion Hancescu a mai adaugat ca se impune deblocarea de urgenta a posturilor nedidactice, intrucat salariatii din invatamantul preuniversitar care ocupa aceste posturi au fost cel mai grav afectati de masurile de reducere a peste 30.000 de posturi din invatamantul preuniversitar.

Niciun comentariu: