1 iun. 2010

INCETAREA GREVEI IN UNITATILE DE INVATAMANT DIN JUDETUL CLUJ INCEPAND CU 02.06.2010


6 comentarii:

Anonim spunea...

nu-mi vine sa cred, ca is judetul nostru atitea colegi au dat inapoi...la mitingul de miine numai de la scoala noastra veneau 30 de colegi...

Radu Iliescu spunea...

Stimati lideri sindicali,

aceasta este o greva "generala", nu judeteana. Este greva FSLI, deci deciziile nu se iau la nivelul judetului Rachitele.

Din punct de vedere juridic, decizia voastra este o tampenie. Banuiesc ca l-ati consultat pe juristul ISJCJ, ale carui cunostinte au ramas legendare din noiembrie, de cand cu legea prin care se taiau 15% din salariu.

Va rog sa primiti pe aceasta cale demisia mea din sindicat, alaturi de dispretul meu superficial (scuze, pentru dispretul meu profund se califica doar guvernantii).

Anonim spunea...

Nici mie nu mi-a venit sa cred acest lucru, dar asta e cruda realitate. Nu va puteam minti sa va lasam sa credeti ca avem procentul de continuare prevazut de lege. Ni s-au adresat numeroase intrebari din multe unitati din judet, ba ni s-a cerut sa comunicam din ora in ora situatia celor aflati, a celor ce ies, a
unitatilor care au iesit si mai sunt in greva, lucru care nu prea era posibil, informatiile din teritoriu veneau foarte greu, sau nu veneau. Va asteptam la miting, este o forma de protest importanta. Macar atat sa putem face deocamdata.
In ceea ce-l priveste pe domnul Iliescu Radu, vreau sa-i spun ca aceasta actiune de protest se hotaraste la nivel de federatie, daca majoritatea liderilor care compun Colegiul liderilor FSLI au acest mandat din teritoriu, in urma Referendumului desfasurat. Daca un judet nu mai are procentul de 50%+1, asa cum prevede legea, nu mai poate continua greva.Daca maine, Colegiul liderilor, in urma situatiei prezentate de catre fiecare judet, constata ca nu mai are la nivel de federatie procentul acesta, poate hotari incetarea grevei deocamdata. Daca insa majoritatea judetelor au acest procent, la nivel de federatie protestul continua, iar sindicalistii nostri clujeni, se pot razgandi, greva se poate relua, daca repet, se va dori acest lucru. Azi, aceasta le-a fost pozitia din pacate. Prezidiul SLIPC nu are dreptul sa forteze colegii participanti la greva sa ramana in greva daca nu vor. Amenda prevazuta de Legea 168/1999 nu ati fi suportat-o dumneavoastra. Asa ca va rog sa ma scuzati, dar acesta este adevarul. Si nu noi suntem vinovate de acest lucru si nu trebuia sa va suparati pe Sindicat si sa va retrageti. Trebuia sa va suparati pe cei care au facut presiuni asupra colegilor nostri si chiar pe acei colegi care au cedat presiunilor si s-au prezentat la BAC si nu au avut curajul sa ne faca o sesizare in scris noua sa putem actiona in instanta pe cei vinovati, asa cum FSLI a actionat ministerul. De asemenea fiti suparati si pe cei care se uitau la vecinul in curte sa vada ce face, daca ramane si el in greva sau nu,sa faca si el la fel, nu sa-si mentina hotararea.

KQQ spunea...

Sunt doua aspecte distincte:

1. Inghetarea anului scolar. Aceasta ar insemna repetentia tuturor elevilor din scolile unde situatia scolara nu se incheie; anul scolar are o durata egala cu anul calendaristic si, ca urmare, daca pe 31.08.2010 nu sunt incheiate mediile, elevii ar trebui sa repete clasa. Deci, blocarea anului scolar dupa 31.08 = repetentie colectiva! E aproape imposibil de conceput ca anul scolar sa ramana blocat dupa 31.08 iar, odata terminata greva ,sa inceapa cu o data ulterioara celei de 01.09.
Este stipulata prin lege o alta posibilitate de repetentie afara de cea legata de nefrecventarea orelor de curs sau de obtinerea notelor sub 5, respectiv a calificativului "I"? Eu nu stiu de asa ceva si, poate, acesta e motivul pentru care ministrul va da, efectiv, de pamant cu directorii care nu se "conformeaza". Adica cu acei directori care vor indrazni sa spuna "nu" ordinelor prin care acestia sa incheie mediile

2. BACUL. Aici e problema!!! Sunt indicii ca s-ar fi savarsit ilegalitati din partea ministerului iar daca e asa, atunci sa se ia masurile ce se impun. Exista sindicalisti cu experienta! De ce nu se face nimic? macar sa stim. Masurile acestea ferme sunt sau nu legale?

Dupa parerea mea, cred ca solutia optima ar fi ca Funeriu sa fie dat in judecata

KQQ spunea...

Pentru Radu Iliescu.

Din cate stiu, greva are doua "componente":

1. cea a unitatii scolare; daca semneaza peste 50 %, e greva cu mentiunea ca, cei celor care nu participa, li se poate face orar special

2. Cea a judetului; daca pe judet procentajul nu e peste 50 la suta, nu poate porni greva. Personal, treaba cu procentajul la nivelul judetului nu o inteleg, avand in vedere ca, de fapt, greva are loc la nivelul unitatii scolare

Anonim spunea...

50% din cat??????????? fratilor? din nr.prietenilor celor care sunt la conducere? La noi in scoala, din start s-a spus: nu se face greva,. Atat!!!!!!!!!!!!!!!!!!.O mizerabilitate generala. Mergeti mai bine din scoala in scoala, discutati cu toate cadrele didactice si nedidactice si apoi trageti concluzii. Dar se doreste asta? Hait! Pe primul loc este directorul. De ce???? el este total paralele cu sindicatul, dar de fiecare data i se cere parerea???? De ce??? Noi ca profesori nu reprezentam nimic. Un numara oarecare? Cata mizerie este in tara asta. Oare cum vom putea scapa de ea????