12 sept. 2010

DORINTE LA INCEPUT DE AN SCOLAR


Stimaţi părinţi, sunteţi îngrijoraţi că începe anul şcolar şi nu aveţi cei 500 de lei necesari numai pentru ghiozdan şi rechizite? Vă temeţi că din cauza scumpirilor care ne bântuie cheltuielile de şcolarizare a copilului d-voastră vor depăşi în acest an şcolar 2000 de lei? Bucuraţi-vă că v-a dat Dumnezeu un copil care doreste sa urmeze cursurile unei scoli.
Dragi copii, sunteţi supăraţi că s-a terminat vacanţa şi trebuie să veniţi la şcoală? Bucuraţi-vă că aveţi o scoală care vă primeşte dacă nu cumva a fost comasată, dacă nu cumva trebuie să facă mulţi kilometri până la scoala din comună fără autobuz şcolar, pentru că podul luat de ape nu a fost şi nu va fi reparat.
Mai greu este să le cerem profesorilor să se bucure că li s-au redus salariile cu 25% înaintea celorlalte categorii de bugetari, adică începând cu indemnizaţia de concediu. Le vom spune totuşi să se bucure pentru că nu se sflă printre cei disponibilizaţi sau că, dacă nu cumva lucrează la Casa Corpului Didactic, nu trebuie să facă gratuit munca unei femei de serviciu sau secretare disponibilizate fără preaviz. Oricum, salariile din invatamant vor continua sa scada, daca se schimba legea salarizarii. Oricum condiţia profesională a dascălului se va deteriora dacă asteptaţi ca liderii sindicali să protesteze în locul dumneavoastră.
Le dorim directorilor de şcoală să scape de amenda care îi aşteaptă pentru că şcoala lor nu are autorizaţie sanitară de funcţionare. Atenţie, nu prelungiţi festivitatea dincolo de ora 9. Băieţii cu ochi albaştri pândesc de după gard.
Le dorim inspectorilor şcolari să nu generalizeze ideea navetei cu bicicleta, pentru că preţul unei biciclete de teren depăşeşte salariul unui debutant.
Îi dorim MECTS aflat la vârsta jocului cu păpuşi să aloce cele 9 milioane pentru repararea grădiniţelor.
Să ne ajute Dumnezeu tuturor să ieşim din iarna acestui an şcolar!



Prezidiul SLIPC
Presedinte prof. Lucia Cojocaru
Vicepresedinte prof. Vioara Temian

Niciun comentariu: