26 oct. 2010

Sindicatele din ARAD nu sunt lăsate să protesteze!

Confederaţiile sindicale reprezentative la nivelul judeţului Arad atrag atenţia opiniei publice că primarul Municipiului Arad face un abuz şi încalcă legislaţia şi hotărârile judecătoreşti privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
Asociaţia Arad ID şi Sindicatul Democratic Învăţământ Arad, afiliat la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au solicitat Primăriei Municipiului Arad autorizarea unui marş şi a unui miting de protest în data de 27 octombrie 2010. Mitingul urma să aibă loc pe Platoul Palatului Administrativ şi în Piaţa Revoluţiei Arad.
Municipalitatea a refuzat să acorde această autorizaţie, motivând, printre altele, că sunt interzise organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice de orice fel, la o distanţă mai mică de 10 m faţă de intrările în instituţiile publice, pe o rază mai mică de 200 de m faţă de unităţile de învăţământ, indiferent de categoriile lor, precum şi pe străzile adiacente Palatului Administrativ.
Primăria Arad îngrădeşte dreptul la protest al sindicatelor şi nu respectă prevederile Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Şi mai grav este faptul că Primăria Arad nu pune în aplicare hotărârile judecătoreşti prin care s-a câştigat dreptul de organizare şi desfăşurare a adunărilor publice în zonele în care Municipalitatea susţine că este ilegal.



Marilena Gheorghiţă, Departament Comunicare F.S.L.I.-
0728.999.847
Dănuţ Ieneşescu, preşedinte Sindicatul Democratic
Învăţământ Arad- 0744.318.053

Niciun comentariu: