5 ian. 2011

Primul efect al Legii Educaţiei Naţionale: disponibilizări în învăţământ

Aplicarea Legii Educaţiei Naţionale va reduce mii de posturi didactice, începând cu luna februarie.
Prin Art. 361(2) din Legea Educaţiei Naţionale se abrogă Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, ceea ce înseamnă că profesorii cu peste 25 de ani vechime, grad didactic I nu vor mai avea norma de predare redusă cu două ore. Altfel spus dacă până acum aveau o normă de predare de 16 ore, prin noua lege vor avea o normă de predare de 18 ore. Potrivit calculelor făcute de experţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, acest lucru înseamnă o reducere totală a 3.500 de posturi didactice din învăţământul preuniversitar.
„Nimic din Legea Educaţiei Naţionale nu este întâmplător. Această reducere a fost inclusă şi în Legea bugetului pentru anul 2011, prin care sistemul de învăţământ a primit la cheltuielile cu personalul mai puţin cu 25%, faţă de 2010. În acest context sunt inevitabile disponibilizările în sistem, începând cu cel de-al doilea semestru şcolar. FSLI nu este de acord cu politica Guvernului, care încearcă să modernizeze învăţământul aruncând angajaţii acestui sistem în stradă,” a declarat Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.

Contact:
Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I., 0722.779.716
Marilena Gheorghiţă, Departament Comunicare, 0728.999.847

Un comentariu:

Anonim spunea...

Strigat de durere: lasati predarea GEOGRAFIEI si ISTORIEI in limba romana. Copiii din judetelecu populatie predominant maghiara traiesc in ROMANIA. Este o crima ceea ce se va intampla cu predarea celor 2 discipline fundamentale de cultura generala in limba ...maghiara.

Marius Marchidan
profesor geografie
jud. Harghita