26 mai 2010

GREVA GENERALA INCEPAND CU 31.05.2010






2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu doriti ca oamenii sa fie manipulati, ei trebuie informati. De ce nu transmiteti -din ora in ora, chiar-situatia reala din municipiu/judet/tara privind numarul de dascali aflati in greva? De ce nu publicati statistici relevante- de tipul: cati sindicalisti avem/total angajati, ce scoli fac, nu fac greva, cati profesori participa la bacalaureat, etc.
Cred ca avem dreptul si nevoie de informatii corecte, altfel rezulta ca si d-voasta va jucati cu nervii si salariul nostru.
Mai am o intrebare la care nu cred ca are cineva raspuns, dar o scriu: care este salariul care va fi redus cu 25 %?
a) cel marit cu 50% in 2008
b) cel modificat prin legea salarizarii unice?
c) cel inghetat prin OG.?
Si nu e o intrebare de neglijat.

Anonim spunea...

Situatia reala din judet o putem comunica doar cand liderii din unitati ne-o trimit. Ieri, de pilda, a trebuit sa asteptam pana la orele 17 sa primim aceste informatii in procent de peste 90% din unitati. Cum sa v-o trmitem dumneavoastra din ora in ora???
Din unele unitati n-o avem nici acum. Din situatia trimisa de catre marea majoritate a unitatilor participante la greva declansata pe 31.05.2010, care totalizau un numar mare de sindicalisti, am putut sa avem datele potrivit carora v-am transmis Comunicatul de azi. Cat priveste situatia din tara, e cam mult ceea ce ne cereti. Poate Colegiul liderilor de maine va fi in masura sa ne furnizeze aceste date , deoarece atunci are loc aceasta intalnire. Cand ne hotaram sa intram intr-o forma de protest ca acesta nu ne uitam "ce face vecinul ca sa facem si noi", ci ne tinem coloana dreapta si protestam pana la obtinerea drepturilor noastre. Iesirea/suspendarea conflictului o hotarati tot dumneavoastra daca va retrageti de buna voie si nu mai ideplinim procentul prevazut de lege, la nivel de judet. Si apoi cealalta statistaica a numarului de angajati, de unde sa v-o dam noi? Nu detinem aceste date. Intrebati Serviciul abilitat din cadrul ISJ. Scolile care nu fac greva le-am nominalizat destul in media. Am primit chiar reprosuri pentru asta. Participantii la examenul de bacalaureat nu ne-a comunicat-o nimeni noua,nici n-am cerut-o: in aceeasi unitate se putea participa si la examen si la greva, daca procentul prevazut de lege era indeplinit. Din punctul nostru de vedere ati avut informatiile corecte, era destul sa intrati pe mesajele trimise in unitatea dumneavoastra, sau pe blogul nostru. Referitor la ultima intrebare va spunem ca diminuarea cu 25% se va aplica la salariul care il avem acum, castigurile in instanta pe Legea 221/2008 se vor aplica dupa anul 2012, asa cum prevede ordonanta 71.