22 oct. 2010

Manifestul S.L.I.P.C.

Salus populi suprema lex
Protestăm pentru că:

1. NU există respect pentru cadrele didactice din partea celor care ne conduc, de aceea nu ne vor mai respecta nici elevii şi nici părinţii.
2. NU se pot aplica legile ţării, pentru că respectarea unora presupune încălcarea altora.
3. NU ni se mai acordă drepturile stabilite prin Statutul personalului didactic şi câstigate în 20 de ani de luptă sindicală.
4. NU putem da în judecată Guvernul pentru repetatele abuzuri legislative şi administrative, deoarece parametrii contenciosului au fost compromişi; NU se ştie astăzi cine este angajatorul şi cine este finanţatorul în învăţământul românesc, iar proiectul LEN sporeşte intenţionat confuzia în acest domeniu.
5. NU beneficiem de programe de perfecţionare profesională, deoarece finanţarea lor depăşeşte „standardele de cost per elev” stabilite de M.E.C.T.S..
6. NU avem manuale şi materiale de training adaptate la cerinţele pieţei muncii, de aceea angajatorii NU sprijină şcoala, iar elevii consideră perioada şcolarităţii ani irosiţi.
7. NU am primit integral banii pe concediu, cum ar fi fost legal conform Codului Muncii, ci diminuaţi cu 25%.
8. NU vom obţine niciodată de la aceşti guvernanţi primele de vacanţă la care avem dreptul conform legii şi a sentinţelor judecătoreşti executorii.
9. NU vor mai frecventa şcoala mulţi elevi din mediul rural şi NU vor mai atrase în sistem cadre didactice valoroase.
10. NU se vede nimic din realitatea şcolii româneşti de la cabinetul domnului ministru, de aceea declaraţiile dumnealui sunt fanteziste.


Vă rugăm să protestaţi alături de noi, pentru că:

1. DA, sunteţi şi d-voastră în aceeaşi situaţie la locurile d-voastră de muncă.
2. DA, toţi bugetarii vor avea salariile diminuate cu mai mult de 25%, pentru că „dacă ţine, de ce nu”.
3. DA, oligarhia politică se întinde ca un cancer la toate nivelurile şi în toate domeniile şi te obligă să pupi părţile dorsale ale şefilor incompetenţi pentru a-ţi păstra locul de muncă.
4. DA, educaţia va primi din ce în ce mai puţini bani, pentru că, la rectificările de buget, domnul ministru al învăţământului cedează cu uşurinţă alocările cuvenite prin lege către alte ministere.
5. DA, o să avem în permanenţă conflicte în sistem, din cauza legislaţiei incoerente din învăţământ, care vor vor semăna vrajbă între categoriile de personal.
6. DA, vom fi angajaţii cu studii superioare cel mai prost plătiţi, conform Legii salarizării unitare.
7. DA, vom avea o Lege a educaţiei îndreptată împotriva elevilor şi a profesorilor.
8. Da, sărăcia indusă face omul mai docil şi mai pasiv. Este momentul să vă recâştigaţi demnitatea pierdută, înainte de a deveni o jalnică masă de manevră.
9. DA, este momentul să oprim conspiraţia politicienilor împotriva şcolii româneşti declanşată de la cel mai inalt nivel.
10. DA, este momentul să punem în fruntea ţării oameni care, cel puţin, să nu fie ostili educaţiei.

PREZIDIUL S.L.I.P.C.

Un comentariu:

Camelian Propinatiu spunea...

Inca in anul eclipsei 1999, sub Marga, sistemul de invatamant romanesc a intrat in colaps oligopedagogic, nu mai putea sa practice decat OLIGOPEDAGOGIA, adica sa-l invete pe cimpanzeu matematica si gramatica, dar nu si bazele educatiei sau culturii, deoarece profa era deja subsalarizata prea jos ca sa mai aiba, cu exemplul personal de poveste de insucces, autoritate in fata elevei pline de fite. Acum, presa ar castiga mult rating senzational daca ar facsimila statele de plata pe luna septembrie, luminand poporul ca predomina in invatamantul preuniversitar salarii (ajutoare sociale) de 6-900 lei, ceea ce va izgoni din sistem ultimii profesionisti, iar alti fraieri nu vor mai putea fi atrasi. Furnizarea de generatii nu numai needucate ci si neinstruite va mari inca si mau mult dispretul si ura intregii societati pentru corpul didactic, sentimente de care sistemele mediatice de educatie nonformale vor sti, ca si pana acum, sa profite sub lozica Moarte intelectualilor care nu dau produse de calitate, alimentand multa vreme cercul vicios al subsalarizarii.