10 nov. 2011

FSLI continuă protestele

Membrii Colegiului Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au participat ieri, 09.11.2011, la un protest spontan, care a avut loc în fața Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
FSLI va picheta Ministerul Educației, zilnic, începând cu data de 15 noiembrie 2011, între orele: 11.00-14.00. La proteste vor participa și membrii FSI Spiru Haret și ai Federației Educației Naționale.
FSLI cere Guvernului României și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului să își revizuiască atitudinea față de politica salarială și să nu înghețe salariile angajațiilor din sistemul public în 2012. Reamintim opiniei publice faptul că în acest moment salariații din educație au de recuperat de la Statul român 33,4%, potrivit deciziilor obținute în instanță. La acestea se mai adaugă alte 12 procente, bani nerecuperați din tăierea salariilor cu 25%, aplicată în luna iunie 2010. Subliniem încă o dată că nerespectarea hotărârilor judecătorești irevocabile privind plata unor drepturi salariale, reprezintă un abuz fără precedent și totodată asistăm la încălcarea drepturilor consfințite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

FSLI solicită deblocarea posturilor din unitățile de învățământ, ținând cont de lipsa acută de personal.
Federația noastră solicită autorităților să rezolve o altă problemă cu care se confruntă învățământul românesc: numărul prea mare de preșcolari/elevi la grupe/clase. Sunt numeroase situații în care o educatoare este nevoită să se ocupe de 40 de copii, deși legea prevede un număr maxim de 20 de preșcolari, la grupă.
FSLI cere ministerului de resort respectarea prevederilor Legii Educației Naționale, prin care educația ar trebui să primească 6% din PIB, începând cu 1 ianuarie 2012.
Federația noastră reclamă și lipsa de dialog social din partea instituțiilor Statului român, prin care se dorește reducerea la tăcere a sindicatelor.

Contact:
Simion Hancescu, președinte FSLI: 0722779716
Marilena Gheorghiță, Departament Comunicare FSLI: 0728999847

Niciun comentariu: