27 feb. 2013

FSLI susține rămânerea clasei a IX-a la liceu


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) susține propunerea ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, de a rămâne clasa a IX-a la liceu, așa cum este în prezent. Conform prevederilor Legii Educației Naționale, clasa a IX-a ar urma să treacă la gimnaziu. 

Reamintim faptul că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a respins această modificare a structurii ciclurilor de învățământ chiar înainte de adoptarea Legii Educației Naționale (LEN). 

"Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu ar fi bulversat sistemul de învățământ. Nu avem infrastructura necesară. Au fost foarte multe probleme atunci când s-a introdus clasa pregătitoare. Ce s-ar fi întâmplat cu încă o clasă introdusă în învățământul obligatoriu?", se întreabă președintele FSLI, Simion Hancescu.

Un alt motiv pentru care mutarea clasei a IX-a la gimnaziu nu este o soluție bună îl reprezintă faptul că elevii care ar urma să termine clasa a IX-a sunt aruncați pe piața muncii, fără niciun certificat de competențe.

O altă propunere a ministrului Educației de modificare a LEN, susținută de FSLI, se referă la reintroducerea funcțiilor de educator și învățător, care fuseseră eliminate.

"Este foarte bine că au fost reintroduse aceste funcții de educator și învățător. Este normal ca educatorii și învățătorii aflați în activitate, cu vechime, să nu fie obligați să își completeze studiile, astfel încât să dobândească o diplomă de licență. Este normal să poată ieși la pensie cu studiile pe care le-au dobandit și cu experința pe care o au", a adăugat președintele FSLI.

Sursa: http://www.fsli.ro/info2011/Comunicat_de_presa_clasa_IX.doc

Contact:
Simion Hancescu, președinte FSLI- 0722.779.716
Geanina Sandu, Departament Comunicare FSLI- 0745.75.21.22

Niciun comentariu: