25 dec. 2008

Preluarea mandatului de către noul ministru al Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu

Doamna Ecaterina Andronescu a preluat portofoliul de ministru al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Evenimentul de predare/primire între doamna Ecaterina Andronescu si domnul Anton Anton, fostul ministru, a avut loc astazi, 23 decembrie, la sediul ministerului.

Biografia Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei

Ecaterina Andronescu a mai fost ministru al Educaţiei în perioada 2000 – 2003. Este membru al PSD din 1996, iar din 2006 este vicepreşedinte al organizaţiei de Bucureşti. Ecaterina Andronescu are o vastă carieră în domeniul învăţământului.
După ce a fost, pe rând, asistent, conferenţiar, profesor şi prodecan la Facultatea de Chimie Industrială din Universitatea Politehnică din Bucureşti, în 1992 a devenit decan, funcţie pe care a deţinut-o, cu scurte pauze, timp de 12 ani.
Între 1995 şi 1996, Ecaterina Andronescu a fost Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei, apoi deputat între 1996 şi 2000, iar în timpul guvernului Năstase a ajuns în fruntea Ministerului Educaţiei.
Ecaterina Andronescu este căsătorită şi are un copil.
DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 7 aprilie 1948, Malovăţ, judeţul Mehedinţi
STUDII: Doctor în Chimia fizică a compuşilor oxidici, Univ. "Politehnică"Inginer în Ştiinţa şi Ingineria Materialelor Oxidice, Univ. "Politehnică"
FUNCŢIE: profesor Universitatea "Politehnică"vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti
CARIERĂ POLITICĂ:
1996 – 2000 Deputat, Comisia pentru învăţămănt, Ştiinţă, Tineret şi Sport
2000 – 2003 Ministru al Educaţiei şi Cercetării



Sursa: http://www.realitatea.net/, http://www.edu.ro/

Niciun comentariu: