2 iun. 2009

Sindicatele din educaţie aşteaptă majorare a salariilor, după decizia CC

Sindicatele din educaţie consideră firească decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională OUG 151/2008 prin care se bloca majorarea veniturilor acestora cu 50 la sută şi aşteaptă aplicarea acestei creşteri, altfel urmând să se adreseze reprezentanţilor OIM şi CEDO.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii Constituţionale (CC) era de aşteptat, iar dacă nici în aceste condiţii cadrele didactice nu vor primi majorarea prevăzută de Legea 221/2008, reprezentanţii FSLI se vor adresa Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), pentru că România a încălcat Convenţia 95 privind salarizarea, apoi se vor adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).
Liderul FSLI a precizat că această lege de majorarea a salariilor cadrelor didactice cu aproximativ 50 la sută trebuie aplicată înainte de intrarea în vigoare a legii unice de salarizare a bugetarilor.
Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că dacă CC a declarat neconstituţională OUG 151/2008, ar trebui aplicată Legea 221.
"Cred însă că actualul Guvern va găsi o altă formă să amâne în continuare aplicarea acestei majorări", a spus Ciosu.
Curtea Constituţională (CC) a decis, marţi, că prevederi referitoare la creşterea salariilor profesorilor cuprinse în OUG 151/2008 prin care a fost blocată majorarea veniturilor acestora cu 50 la sută, sunt neconstituţionale.

Niciun comentariu: