31 mai 2012

Subiecte unice la examenul national de titularizare

Sinteza declaraţiilor susţinute de ministrul Liviu Marian Pop în cadrul conferinţei de presă (joi, 31 mai, 2012)

Joi, 31 mai, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a susţinut o conferinţă de presă la sediul MECTS.
Cele mai importante teme abordate au vizat situaţia arieratelor înregistrate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat referitor la lucrările de natura investiţiilor, examenul de titularizare şi examenul de bacalaureat.
În ceea ce priveşte situaţia arieratelor, ministrul Liviu Marian Pop a declarat că a fost demarat un audit în privinţa investiţiilor în zona infrastructurii şcolare din perioada 2006-2012 cu o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de lei, actualizată în urma contractelor la 3,2 miliarde.
Ministrul a subliniat faptul că în perioada următoare se vor face controale şi analize în oglindă, pentru că, mai ales în anii 2011-2012, s-au raportat lucrări efectuate, nefacturate, nerecepţionate şi neplătite în valoare de 200 milioane lei.
Referitor la auditul efectuat pe 166 de proiecte privind construirea/reabilitarea şcolilor de arte şi meserii şi a campusurilor şcolare (proiecte în cu valori cuprinse între 25 şi 35 de milioane de lei) o situaţie exactă cuprinzând rezultatele acestuia va fi disponibilă în maximum o săptămână.
Un alt subiect important abordat în cadrul conferinţei de presă a fost titularizarea pentru sistemul de învăţământ, unde vor surveni două modificări importante. Subiectele pentru examenul naţional de titularizare din sistemul de învăţământ vor fi făcute la nivel naţional, având subiecte unice. Corectarea acestor lucrări se va face în centre la nivel naţional, fiecare disciplină având un anumit centru. Astfel, se elimină suspiciunea că în anumite unităţi şcolare, comisiile şi eventualele interesele locale ar influenţa rezultatul examenului.
De asemenea, ministrul Liviu Marian Pop a prezentat numărul estimativ al potenţialilor absolvenţi înscrişi la examenul de bacalaureat din acest an: 334.836 de elevi.

BIROUL DE PRESĂ

8 comentarii:

Anonim spunea...

Daca subiectele sunt de la MECTS inseamna ca cei care se titularizeaza vor fi titularii sistemului?

Anonim spunea...

D-le Pop, exista o lege a invatamantlui!
Credeti ca puteti sa schimbati regulile in timpul jocului?
Eu am sustinut deja inspectia la clasa in vederea ocuparii unui post pe durata determinata.
Nu mai inteleg nimic domnule!
Mi se par o bataie imensa de joc aceste schimbari intervenite peste noapte! Despre ce titularizare vorbiti? Nu mai exista termenul asta? Vom fi doar angajati pe durata ddeterminata sau nedeterminata a unitatii scolare. Vreti sa schimbati legea, sau ce? Sunt mai mult decat indignata! Va bateti joc de toti oamenii care s-au inscris la acest concurs! Avem un calendar al concursului! In nicio tara civilizata nu se schimba regulile in timpul jocului!

Anonim spunea...

Este foarte buna decizia .Felicitari domnule Ministru!Cei care credeau ca-si aranjeaza diverse pot spune ca masura nu este buna!

Anonim spunea...

Pai doar acestora nu le convine.Unde spune ca s-au schimbat regulile?S-a scimbat doar forma examenului.Vor fi subiecte unice...acelasi nivel pt toata lumea, si sigur, sunt mai greu de aflat,deci cresc sansele celor care chiar se bazeaza pe propriile cunostinte si nu pe fraudat.
Si eu am sustinut inspectia si mai stiu ca la fiecare centru se vehiculau niste nume ale celor care "vor" lua postul.Poate datorita aceasti masuri vom vorbi la trecut.

Anonim spunea...

Si descentralizarea unde este?

Anonim spunea...

FELICITARI,O DECIZIE OARTE BUNA.

Anonim spunea...

Foarte bine. Legea permitea directorilor+ prof cu cel putin grad II din centrul de ex ( de specialitate) sa elaboreze subiectele. Cei cu pile puteau avea acces la ele ft usor.

CE MA BUCUR!!!!!!!

Anonim spunea...

Sa le fie rusine - isi bat joc de munca noastra. In Bucuresti, nu stiu cum sunt in alte orase, dar aici au fost mai multe centre de examinare si fiecare centru are cateva posturi - desi examenul a fost national, aceleasi subiecte la toate centrele. Din 30 si un pic de posturi complete pe Bucuresti, eu avand a 20-a nota, nu voi prinde nici macar post format din ore de la mai multe scoli. Nu stiu cum au reusit, dar initial erau afisate un numar de 9 posturi complete la centrul meu, dar Marti seara cand au actualizat datele au ramas doar 4. Sa le fie rusine ca si-au batut joc de munca mea. La alte centre s-au titularizat profesori cu note mai mici decat a mea. Eu cu ce am gresit, am muncit si am invatat si m-am straduit si doar pentru ca am ales un centru in loc de altul sunt pedepsita? Sa le fie rusine ...