28 ian. 2009

Guvernul vrea să împartă „Legea lui 50%“ în două tranşe

Planul Guvernului prevede ca 17% din majorările salariale să fie acordate în ianuarie, restul în octombrie, dacă nu cade economia
Băsescu, la TVR, întrebat despre informaţia publicată în exclusivitate de Gândul.info: „Eu sunt într-o situaţie dificilă. Acum mi-ar fi foarte greu să explic. Am semnat un pact pentru educaţie şi rămân un partizan al acestei soluţii“. La insistenţa moderatorului, preşedintele şi-a exprimat speranţa că „poate“ banii se vor da toţi o dată.
Cabinetul Boc vrea să spargă în două „Legea lui 50%“. Potrivit unor surse guvernamentale, salariile dascălilor vor fi majorate în ianuarie şi octombrie, cu câte 17%. Majorarea de acum este dată ca sigură, însă cea din toamnă depinde de criză: se va aplica dacă nu cade economia. Surse din partea sindicatelor Educaţiei confirmă că în ultimele zile, neoficial, li s-a adresat această propunere. Ministrul Educaţiei, dna Ecaterina Andronescu, nici nu confirmă, nici nu infirmă aceste informaţii, declarând în continuare că a primit din partea ministrului Finanţelor asigurări că în proiectul de buget s-au cuprins solicitările Ministerului Educaţiei.
În ceea ce priveşte pensiile, ministrul Muncii a promis ieri că punctul de pensie va ajunge 45% din salariul mediu pe economie din luna imediat următoare adoptării Legii bugetului.
Singurul lucru care s-a micşorat pare să fie planul anticriză al Guvernului. Numărul de măsuri prevăzute a scăzut de la 104 la 20 + 1. Ultima a fost formulată de vicepremierul Nica: el a anunţat că din administraţia centrală vor fi daţi afară 2.000 de angajaţi care nu-şi justifică activitatea decât stând la cafele
Sursa: http://www.gandul.info/actualitatea/guvernul-vrea-sa-imparta-legea-lui-50-in-doua-transe.html?3927;3806668

Niciun comentariu: