22 ian. 2009

Sindicalistii din Invatamint se incred in promisiunile ministrului Educatiei

Sindicalistii se bazeaza pe promisiunea ministrului Educatiei, potrivit careia in procentul de 6 la suta din P.I.B. sint cuprinse si majorarile salariale din invatamintul preuniversitar.
Zilele trecute, reprezentantii sindicatelor din invatamint (F.S.L.I., F.E.N., Spiru Haret si Alma Mater) au avut o intilnire cu Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, la sediul ministerului, principalele discutii find axate pe problema contractului colectiv de munca si pe cea a majorarii salariale prevazuta de Legea 221/2008.
"Scopul principal al intilnirii a fost negocierea unui nou contract colectiv de munca unic, la nivel de ramura. In acest sens, s-a convenit ca negocierile sa inceapa saptamina viitoare si sa se desfasoare saptaminal, pina la finalizarea contractului, adica in termen de 60 de zile", a declarat, pentru ziarul "Faclia", prof. Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamintul Preuniversitar clujean (S.L.I.P.C), afiliat la F.S.L.I.. In ceea ce priveste majorarile salariale, presedintele S.L.I.P.C. a mentionat faptul ca promisiunile ca acestea sa se aplice inca exista. "Doamna ministru a spus ca, in urma discutiilor purtate cu ministrul Finantelor, a primit asigurari ca invatamintului i se va acorda 6 la suta din P.I.B. Iar in suma aceasta sint cuprinse si majorarile salariale de 33,6 la suta pentru invatamintul preuniversitar. Ramine in discutie problema cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar, care se va discuta separat", a subliniat prof. Lucia Cojocaru. Potrivit acesteia, la nivelul F.S.L.I. va avea loc saptamina viitoare sedinta de Birou operativ, la care va participa si S.L.I.P.C. si in cadrul careia se vor stabili actiunile ce vor fi intreprinse in perioada urmatoare. Totusi, sindicalistii din invatamint asteapta ca proiectul de buget sa devina mai intii lege.
Ana-Maria VAIDA
Sursa: http://www.ziarulfaclia.ro/Sindicalistii-din-Invatamint-se-incred-in-promisiunile-ministrului-Educatiei+21614

Niciun comentariu: