29 ian. 2009

Sindicalistii se pregatesc de greva: Lucia Cojocaru: "Daca ingheata salariile, sa inghete si preturile!"

Declansarea unui conflict de munca este posibila si in rindul sindicalistilor din invatamint, in cazul in care inghetarea salariala va deveni o certitudine. "Inghetarea salariilor este o utopie, o fabulatie, pe care o lansam ca sa avem o opinie pro sau contra. Toata lumea isi da cu presupusul, face analize, dar concret nu e nimic", a declarat, pentru ziarul "Faclia", prof. Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamintul Preuniversitar clujean (S.L.I.P.C.)
Potrivit acesteia, inghetarea salariilor nu este operativa. "Cu cit salariile sint mai mici, cu atit puterea de cumparare e mai mica. Daca vor sa inghete salariile, atunci sa inghete si toate preturile", a subliniat presedintele S.L.I.P.C. Reprezentantii dascalilor se afla, in prezent, in negocieri privind contractul colectiv de munca la nivel de ramura si, in functie de rezultatele acestor discutii, vor hotari masurile viitoare. "In momentul de fata au inceput negocierile la nivelul ministerului, contractul colectiv de munca la nivel de ramura se negociaza. Daca tensiunile vor creste in rindul membrilor de sindicat si daca acestia vor hotari in acest sens, putem, oricind, sa declansam o actiune de conflict. Nu ne dorim acest lucru, dar daca lumea ne va presa, bineinteles ca se va putea ajunge si in aceasta faza", a mai spus prof. Lucia Cojocaru, adaugind faptul ca presedintele tarii, Traian Basescu, spune azi una si miine alta, astfel incit lumea nu stie care afirmatie trebuie sa fie luata de buna. "Intr-o zi afirma ca sustine educatia, iar imediat dupa asta, a doua zi, spune ca ingheata salariile. Cind vorbea serios?".
Ana-Maria VAIDA
Sursa: http://www.ziarulfaclia.ro/Sindicalistii-se-pregatesc-de-greva-Lucia-Cojocaru-Daca-ingheata-salariile-sa-inghete-si-preturile-+21929

Niciun comentariu: