5 oct. 2008

Federaţiile sindicale îl atacă pe premierul Tăriceanu pentru că se opune majorării salariilor din învăţământ

"Este un nou tip de mineriadă, o mineriadă împotriva intelectualilor" a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei "Spiru Haret", în urma afirmaţiilor de azi ale premierului Tăriceanu potrivit căruia majorarea salariilor profesorilor nu poate fi făcută întrucât nu există resurse. Totodată Nistor a precizat că îl vor da pe premier în judecată.
"Vom deschide o acţiune în instanţă împotriva ministrului Educaţiei, ministrului Finanţelor şi a premierului Tăriceanu care, prin politica din ultimele zile, a instigat alte categorii profesionale împotriva salariaţilor din învăţământ. E un nou tip de mineriadă, o mineriadă impotriva intelectualilor" a declarat Nistor sâmbătă la Realitatea TV.
Declaraţiile sale vin să le completeze pe cele făcute anterior în cursul zilei de Gheorghe Isvoranu, preşedinte Federaţiei "Spiru Haret", care susţinuse că există bani pentru majorările salariale şi că "învăţământul are nevoie şi de resurse umane, altfel se vor trezi doar cu investiţiile materiale, şi atât"
Guvernul Tăriceanu trebuie să-şi prezinte demisia
Şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ ia atitudine împotriva poziţiei PNL. Printr-un comunicat semnat de Secretarul General prof. Liviu Marian Pop FSLI apreciază că "Partidul Naţional Liberal este format din demagogi şi oportunişti care, în plenul Camerei Deputaţilor, au votat în unanimitate majorarea salariilor cadrelor didactice". Se aminteşte în continuare că "Guvernul Tăriceau, în anul 2005, şi-a început mandatul prin încălcarea unei legi de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ şi-şi încheie mandatul prin încălcarea fără jenă a unei legi votate în unanimitate de Parlamentul României". Comunicatul concluzionează că este un guvern "incompetent care trebuie sã-şi prezinte demisia şi nu are ce căuta la guvernare atîta timp cât miniştrii săi au fost de acord cu această majorare".
E o crasă iresponsabilitate
Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a criticat afirmaţiile lui Tăriceanu şi încercarea Guvernului de a nu majora salariile profesorilor. "E o crasă iresponsabilitate din partea PD-L şi PNL care au votat această lege, pentru că acum promulgarea va deveni obligatorie", a răspuns Titus Corlăţean."Dacă guvernul avea un minim de competenţă, şi-ar fi susţinut punctele de vedere şi nu se ajungea aici. Este un Guvern care a scăpat controlul. Ştiau că bugetul pt învăţământ este de 6% din PIB, din care se vor plăti şi salariile profesorilor. Ei au cheltui însă banii pe laptopuri", a precizat Corlăţean."PSD se va bate până la capăt pentru majorarea salariilor din învăţământ", a conchis secretarul general al PSD.

Sursa: http://www.realitatea.net/federatiile-sindicale-il-ataca-pe-premierul-tariceanu-pentru-ca-se-opune-majorarii-salariilor-din-invatamant_359222.html

Niciun comentariu: