29 oct. 2008

Profesorii intră luni în grevă generală, după ce Guvernul a amânat majorarea salariilor

Sindicatele de învăţământ se pregătesc de grevă generală. Cadrele didactice afiliate la Federaţia Spiru Haret au trimis o scrisoare deschisă Parlamentului prin care cer adoptarea în regim de urgenţă a unei legi de respingere a ordonanţei Guvernului prin care salariile lor au fost îngheţate.
''Cel mai probabil greva generală va începe luni, însă avem mari presiuni din teritoriu ca greva să înceapă chiar de mâine'', a declarat peşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.
Liderul FSLI a anunţat şi el că în această săptămână se va întâlni cu reprezentanţi ai profesorilor din toată ţara şi, în funcţie şi de reacţiile celorlalte partide politice, PD-L şi PSD vor trece la proteste.
"Programul acestora nu a fost stabilit, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom organiza pichete şi grevă de avertisment, iar dacă nu se iau măsuri vom trece la greva generală", a preconizat Cornea.
În plus, reprezentanţii Sanitas, SedLex şi Spiru Haret se vor întâlni astăzi pentru a hotărî dacă vor accepta majorarea salariilor cu 50%, în mai multe tranşe, ori vor continua protestele separat, a declarat preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu. "Ne aşteptam să se întâmple aşa ceva, însă nu ne vine să credem. Suntem în situaţia în care am pierdut tot. Poate că există o variantă de creştere cu 50% a salariilor bugetarilor", a precizat Petcu.
Liderul Sanitas, Marius Petcu, declara pe 24 octombrie că, în cazul în care Guvernul va anula legea privind salarizarea profesorilor cu 50%, va propune confederaţiilor sindicale să declanşeze proteste comune pentru "a forţa" majorarea salariilor tuturor bugetarilor. Guvernul a adoptat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, amânarea creşterii salariilor profesorilor, până la 1 aprilie, în aşteptarea unei Legi a salarizării bugetarilor.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: