15 apr. 2009

Majorari salariale la Pastele Cailor

Dascalii s-au pus de acord si dupa sarbatori vor organiza un miting de protest la Bucuresti si vor boicota tezele cu subiect unic. Intilnirea dintre principalele sindicate din Educatie si presedintele Traian Basescu le-a lasat un gust amar profesorilor.
In opinia acestora, "discutiile au fost doar ca sa fie", drept care dupa sarbatori va urma un miting de protest la Bucuresti. Greva de avertisment s-ar putea derula in 5 mai, chiar in timpul tezelor cu subiect unic.
"Ne-am pus mari sperante, dar nu s-a discutat nimic concret. Vom avea inca o intilnire cu Traian Basescu dupa Paste, iar pina atunci vom finaliza referendumul pentru actiunile de protest", a declarat ieri Lucia Cojocaru, presedinta Sindicatului Liber pentru Invatamintul Preuniversitar Cluj (SLIPC). Ea a aratat ca se are in vedere organizarea unui miting la Bucuresti, urmat de o greva de avertisment, o greva generala si, in cele din urma, de boicotarea examenului de Bacalaureat. "Decizia depinde de rezultatul referendumului, dar probabil ca se va ajunge si la boicotarea examenului de Bacalaureat", a admis ieri lidera SLIPC.
Ieri, pe site-ul SLIPC, rezultatele sondajului online aratau ca 68% din dascali au optat pentru greva generala in perioada desfasurarii tezelor cu subiect unic, 51% au in vedere greva generala in luna iunie si 48% din profesori s-au declarat pentru boicotarea examenului de Bacalaureat.
FSLI cu "Spiru Haret" impusca doi iepuri
Presedintele Federatiei clujene "Spiru Haret", Ioan Marcu, a spus ieri ca dascalii afiliati acestui sindicat isi vor corobora actiunile de protest cu membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI). "Actiunile de protest vor fi corelate si cu FSLI. Se vehicula cea mai probabila data pentru greva de avertisment sa fie 5 mai, pentru ca atunci se vor derula o parte din tezele cu subiect unic. Este foarte posibil ca in intervalul in care ar trebui sa se desfasoare tezele sa fie greva", a admis Marcu.
Intilnire dupa Paste
Federatiile din Educatie au fost chemate la inca o serie de intrevederi cu presedintele Traian Basescu. "Nu s-a stabilit o data concreta. Ieri (luni - n.r.) a ramas sa ne intilnim la Cotroceni, cindva dupa vacanta de Paste. Pina atunci probabil ca se va organiza un miting de amploare in Capitala", a conchis Cojocaru .

Niciun comentariu: