18 sept. 2008

Guvernul face o rectificare: salariile profesorilor majorate de la 1 octombrie şi nu de la 1 noiembrie

Majorarea salariilor profesorilor cu 9% va avea loc începând cu data de 1 octombrie, aşa cum s-a stabilit în cadrul negocierilor cu sindicatele din învăţământ, a precizat, joi, Guvernul, anunţul făcut de premierul Tăriceanu luni că majorarea va avea loc de la 1 noiembrie fiind eronat.
"Majoarea salariilor profesorilor se va derula conform negocierilor care au avut loc cu sindicatele, şi anume respectându-se cele două etape de majorare stabilite - 1 aprilie 2008 şi 1 octombrie 2008. Din păcate, dintr-o eroare, termenul a fost comunicat 1 noiembrie. Data majorării rămâne însă aşa cum a fost stabilită cu sindicatele, respectiv 1 octombrie", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru.
Primul-ministru Tăriceanu a anunţat, luni seară, după consultările cu liderii PSD, că pensiile vor fi majorate devansat, începând cu 1 octombrie, iar salariile profesorilor vor fi majorate cu 9% începând de la 1 noiembrie.
"În programul pe anul acesta de majorare a salariilor bugetarilor, învăţământul va beneficia de o creştere substanţială de nouă procente de la 1 noiembrie. Este ceea ce poate fi făcut în acest moment, ceea ce poate să ofere economia românească fără să alterăm echilibrele macroeconomice. Aşteptările profesorilor, elevilor şi părinţilor sunt foarte mari privind calitatea învăţământului, dar salariile trebuie să fie în acord cu performanţa economică , nu pot fi mărite doar pentru a răspunde unor aşteptări electorale", a spus Tăriceanu.

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/guvern-salariile-profesorilor-vor-fi-majorate-de-la-1-octombrie.html?1688;3195942

Niciun comentariu: