8 sept. 2008

Sindicatele din educaţie cer aprobarea urgentă a iniţiativei de majorare a salariilor profesorilor (detalii)


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi "Spiru Haret" cer abrobarea urgentă a iniţiativei PSD de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, altfel ameninţă că vor recurge la proteste şi chiar la boicotarea alegerilor din noiembrie.
Preşedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a făcut demersuri scrise la conducerea PSD pentru ca iniţiativa de majorare a salariilor să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor. "În sens contrar, după consultarea celor 190.000 de membri, vom stabili formele de protest", a precizat Cornea.
De asemenea, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că federaţia pe care o reprezintă a făcut demersuri de aprobare a acestei iniţiative încă de la începutul vacanţei parlamentare.
"Să nu uităm că suntem în an electoral, iar protestele vor fi diverse dacă nu se aprobă majorarea propusă de PSD. Fiecare parlamentar va fi foarte bine mediatizat în toate şcolile, aşa că avertizăm toţi parlamentarii, inclusiv ai PSD, dacă nu sunt dispuşi să ducă până la capăt iniţiativa", a spus Nistor.
Preşedintele executiv al "Spiru Haret" consideră demersul Federaţiei Educaţiei Naţionale de a se alătura celorlalţi sindicalişti din educaţie. "Ne bucurăm că şi FEN se solidarizează cu Spiru Haret, dar noi am făcut demersuri încă de la începutul vacanţei parlamentare. Sperăm că prin solidaritate vom reuşi", a adăugat Nistor.
FEN ameninţă cu proteste în prima zi de şcoală dacă parlamentarii nu iau în discuţie proiectul de lege care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută, se arată într-un comunicat remis de FEN.

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/sindicatele-din-educatie-cer-aprobarea-urgenta-a-initiativei-de-majorare-a-salariilor-profesorilor.html?1688;3150128

Niciun comentariu: