17 sept. 2008

Profesorii sunt indignaţi de oferta Guvernului de majorare a salariului cu doar 9% (detalii)

Profesorii sunt revoltaţi că Guvernul le oferă o creştere salarială de numai 9 la sută, dar şi de faptul că această indexare vne cu o lună mai târziu decât era prevăzut prin lege. Ei acuză PSD şi PNL că au făcut un troc în defavoarea lor.
Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ susţin că nici măcar nu este vorba de o mărire acordată cu atâta mărinimie de autorităţi, ci de fapt, majorarea de 9% reprezintă indexarea prevăzută deja în lege. Mai mult, ei sunt revoltaţi că această indexare vine cu o lună mai târziu decât prevede legislaţia în vigoare.
''Ordonanţa 11, prevede acordarea unor indexări de 6, respectiv 9% de la 1 aprilie şi 1 octombrie. (...) Nouă, cadrelor didactice, pentru că suntem numai 400.000 la urne, şi nu cinci milioane ca pensionarii, în loc să ne dea indexarea de 9% de la 1 octombrie ne-o dă de la 1 noiembrie'', a precizat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
Sindicaliştii au atacat şi moţiunea simplă pe educaţie prezentată ieri în Parlament PSD, considerată doar o încercare de a câştiga capital electoral, înainte de alegeri.
''Îi avertizăm pe domnul Geoană şi pe domnul Tăriceanu că va veni ziua scadentă de 30 noiembrie, când aceste 400.000 de cadre didactice vor avea un cuvânt greu de spus la alegeri'', ameninţă Marius Nistor, preşedintele executiv al Federatiei Spiru Haret.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ieri că salariile profesorilor se vor majora cu 9% de la 1 noiembrie, după consultările de la Palatul Victoria pe tema moţiunilor pe educaţie şi agircultură, cu reprezentanţii PSD.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu: