25 nov. 2008

In atentia domnului/doamnei director din unitatile de invatamant aflate in situatia de a nu fi primit aceste drepturi salariale

Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar reprezentat prin presedinte, prof. Lucia Maria Cojocaru si vicepresedinte, inst. Vioara Temian, va roaga frumos sa-i anuntati pe colegii nostri membri de sindicat, invatatori/institutori, educatoare/institutoare, posesoare a gradului didactic I si vechime peste 25 ani, cuprinse in procesul privind acordarea retoactiva a platii cu ora cu trei ani in urma, urmatoarele :
La nivelul Curtii de Apel Cluj (in litigiile de munca demarate de SLIPC avand ca ca obiect obtinerea unor drepturi salariale pentru cadrele didactice educatoare, invatatori, institutori, posesori ai gradului didactic I si o vechime peste 25 de ani in invatamant) s-au pronuntat doua solutii contradictorii. Un complet de judecata a respins recursul declarat de Primaria Cluj-Napoca si amentinut sentinta Tribunalului Cluj( in care au fost admise drepturile salariale solicitate de S.L.I.P.C.)
Celalalt complet de judecata a admis recursul primariei prin care se solicita neacordarea acestor drepturi .
Primaria Cluj-Napoca a atacat cu cerere de revizuire la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, cauza castigata de noi. Potrivit certificatului din dosarul cu nr.1198/33/2007 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie Bucuresti, prin decizia civila nr. 6420, din 30.10.2008, a fost respinsa cererea de revizuire si sentinta pronutata in favoarea noastra de respingere a recursului primariei, a fost mentinuta ca temeinica si legala, in mod irevocabil.
Cu alte cuvinte, la momentul de fata, instanta judecatoreasca a creat un vid prin pronuntarea unor sentinte contradictorii.
Singura modalitate de a clarifica, mai presus de dispozitiile Curtii de Apel Cluj, este promovarea unui recurs in interesul legii la procurorul general al Romaniei.
In acest sens vom arata ca pozitia instantei de judecata la nivel national a fost unitara, adica de acordare a drepturilor salariale, doar Curtea de Apel Cluj, printr-un singur complet a pronuntat o solutie contrara.
Va atasam Certificatul din 30.10.2008 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie Bucuresti.


Prezidiul S.L.I.P.C.
Presedinte prof. Lucia Cojocaru
Vicepresedinte inst. Vioara Temian

Niciun comentariu: