10 nov. 2008

Tariceanu: Vom majora salariile profesorilor cu venituri mici din invatamant cu 28% in 2009

Principalele federatii din invatamant refuza propunerea primului ministru si compara oferta Guvernului cu promisiunea facuta de Ceausescu in 1989.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat luni seara ca salariile profesorilor vor fi majorate printr-o schema progresiva, urmand ca cei cu veniturile cele mai mici din educatie sa primeasca marirea cea mai mare.
"Printr-o OUG, Guvernul a stabilit modul in care vor creste salariile profesorilor in 2009. Cresterea va fi facuta diferentiat, in functie de venitul actual. Astfel profesorii cu salarii mici din invatamantul preuniversitar vor beneficia de cresterea cea mai mare, cu 28%, a salariilor in doua trepte. Prima majorare va fi de la 1 martie iar cea de a doua de la 1 septembrie. Insa bugetul pentru Educatie nu va depasi 6%. Totusi salariile din invatamant nu vor creste per total cu mai mult de 10%.
"Fac apel la sindicatele din invatamant sa accepte aceasta Ordonanta, deoarece ea nu afecteaza in nici-un fel economia", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Sursa: http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-11-11&id=15807

Niciun comentariu: