6 nov. 2008

Toate cele patru sindicate din educaţie vor participa la greva de avertisment din 10 noiembrie

Toate cele patru sindicate din educaţie vor participa, luni, 10 noiembrie, la greva de avertisment şi vor picheta sediul Guvernului pentru a protesta faţă de amanarea aplicarea legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţămant, Federaţia Educaţiei Naţionale, Federaţia "Alma Mater" şi Federaţia "Spiru Haret" vor lua parte la greva de avertisment care va avea loc, luni, intre orele 12.00 - 14.00, şi la pichetul programat in intervalul 11.00 - 14.00.
Profesorii afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret", care au fost in grevă de avertisment luni, 3 noiembrie, au anunţat, de asemenea, că vor fi solidari cu celelalte federaţii. In aceste condiţii, la protestele anunţate pentru inceputul săptămanii viitoare vor participa atat cadrele didactice din preuniversitar, cat şi cele din invăţămantul universitar, transmite NewsIn. Dacă nu se va trece la aplicarea imediată a legii privind majorarea salariilor, cadrele didactice vor intra in grevă generală pe termen nelimitat, pe 18 noiembrie.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis profesorilor grevişti, luni, că o mărire a salariilor lor acum, in vremuri de criză financiară, ar fi cea mai "antieconomică" măsură, care ar cheltui banii pentru infiinţarea de locuri noi de muncă intr-o economie ameninţată şi de şomaj. Săptămana trecută, preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la liderii sindicali să amane pană in decembrie mişcările de protest, atrăgandu-le atenţia că momentul ales nu este unul bun, dat fiind că pe 30 noiembrie sunt programate alegerile parlamentare.

Sursa: www.ziua.ro

Niciun comentariu: